Hill: Silverstone je nyní okruhem budoucnosti!

GP Británie (Silverstone) | foto: Renault Sport F1

Damon Hill věří, že úpravy, které dozná okruh v Silverstone pod záštitou Klubu britských závodních pilotů (BRDC), pomohou zatraktivnit závody - a bude to prý opravdu pecka!

Na konci roku 2009 se podařilo BRDC vyjednat pro konání závodů Formule 1 na okruhu v Silverstone desetiletý kontrakt se sedmiletou opcí. Dle Hilla období vyjednávání s Ecclestonem a FOM (Formula One Management) provázely "bezesné noci a spousta stresujících okamžiků." K podpisu smlouvy pomohl až slib, že dojde k vylepšení okruhu.

Výsledkem jsou úpravy v hodnotě 5 mil. liber (přes 147 mil. Kč), které trať doznala mezi  zatáčkami Abbey a Woodcote, přidána byla i nová část Arena.

Hill věří, že nový profil okruhu bude představovat vítanou změnu: "Myslím, že se nám povedlo vytvořit závodní trať budoucnosti. Vypadá to, že to bude opravdu pecka!


Žijeme ve velmi silném období z hlediska britského motosportu, což může díky Silverstone trvat ještě dlouho. Za to, co jsme v Silverstone dosáhli, vděčíme odhodlání a tvrdé práci oddaného týmu.

Nemůžeme však být samolibí - stačí se podívat přes Kanál a vidět, co se děje s francouzským motosportem, nekoná se tam už žádná velká cena. Myslím, že máme nejlepší trať na světě a budu bojovat zuby nehty za to, aby to tak zůstalo."


Letošními úpravami však vylepšování okruhu nekončí - další jsou v plánu před závodem příští rok, například nové boxy a hlavní tribuna podél cílové rovinky.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy