Jezdci už se nemusí bát bojovat na trati

Hamilton, Lewis | foto: McLaren

Mistr světa z roku 2008, Lewis Hamilton, věří, že už se jezdci nebudou muset bát bojovat přímo na trati. Důvod k optimismu vyvolalo u Lewise rozhodnutí, podle kterého je mezi stewardy vždy i jeden bývalý nebo současný jezdec.

Prezident FIA, Jean Todt, zavedl toto pravidlo právě od začátku letošního roku. Mezi závodní komisaře se v prvních čtyřech závodech posadili Alain Prost, Tom Kristensen, Johnny Herbert a Alexander Wurz. Hamilton je za tuto skutečnost opravdu rád.

„Myslím, že rozhodnutí FIA ohledně závodních komisařů a umístění jednoho jezdce mezi ně je asi nejlepší rozhodnutí v F1 za dobu mé kariéry,“ prohlásil jezdec McLarenu v Jižní Africe na promo akci sponzora týmu McLaren, společnosti Vodafone. Jen dodejme, že kariéra Lewise Hamiltona v F1 začala v roce 2007.

„Předjíždění v F1 je těžké, ale jsme zde od toho. Pochopitelně, že se teď bude moci lépe bojovat. Teď to bude podle mého názoru víc fér a také pro všechny stejné. Jezdci už se nebudou muset bát jít do souboje, aniž by riskovali penalizaci. To je skvělé!“

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy