Ferrari se snaží utnout spekulace: Mezi piloty je vše v pořádku!

Ferrari | foto: Scuderia Ferrari

Ferrari vydalo prohlášení, v němž se snaží upřesnit některá negativní vyjádření, která se v médiích objevila na adresu vztahu mezi jejich piloty po Velké ceně Číny, kde Fernando Alonso drze předjel Felipeho Massu při nájezdu do boxů.

"Některá média použila po Velké ceně Číny vyjádření Felipeho Massy vytržená z kontextu. Jejich cílem bylo očividně zhoršit vztahy mezi těmito dvěma piloty po předjížděcím manévru Fernanda Alonsa při nájezdu do boxů v 19. kole.

"Piloti se po závodě nicméně vyjádřili velmi jasně: tato epizoda nic nezmění na jejich vzájemném vztahu. Felipe s Fernandem cestují do Evropy ve stejném letadle společně s dalšími techniky Scuderie," stojí v oficiálním vyjádření Ferrari.

Jejich tisková mluvčí uklidňovala novináře již v pondělním telefonátu ze Šanghaje: "To, co se přihodilo včera na trati, byla normální závodního příhoda - a tak by měla být vnímána. Naší jezdci vědí, jak se mají na trati chovat, což prokázali i v tomto případě. Oba chtějí přirozeně vyhrát a oba v závodě projevují bojového ducha, přičemž ale respektují velmi jednoduché pravidlo: 'Zájmy týmu mají přednost před těmi individuálními.'"

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy