Horner: Kdyby nepršelo, tak bychom vyhráli!

gp bahrajnu | foto: Red Bull Racing

Šéf Red Bullu věří, že by to jejich piloti ve Velké ceně Číny konkurenci pěkně natřeli - pokud by hned na jejím začátku nezačalo pršet.

Oba měli nakročeno výborně: Sebastian Vettel startoval z prvního místa, Mark Webber ze druhého. Po startu se před ně dostal pouze Alonso, ten však ulil start a vysloužil si za to penalizaci. Nakonec se ale Red Bull musel spokojit pouze s 12 body za šesté a osmé místo, zatímco jejich nejbližší soupeři Ferrari s McLarenem, stejně jako i Mercedes s Renaultem, získali bodů více.

Podle Hornera by však ostatní týmy neměli žádnou šanci je předstihnout, pokud by do vývoje závodu nepromluvilo počasí: "Body za šesté a osmé místo v tak náročných podmínkách jsou stále velmi cenné. Je to jinak samozřejmě frustrující, protože v suchém závodě bychom soupeřům ujeli."

Víme, že máme rychlé auto. V podmínkách, které panovaly v Číně, to však není pouze o strategii - potřebujete mít také štěstí! Když vyrážíte ze sedmého a osmého místa, nemáte tolik co ztratit, můžete spíše jen získat," pokračuje šéf Red Bullu. "Ostatně jak jste viděli, Ferrari také nezískalo mnoho bodů. K vývoji šampionátu takové výkyvy patří."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 7 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy