Ferrari Red Bullu nestačí

Domenicali, Stefano | foto: Scuderia Ferrari

Stefano Domenicali prohlásil, že Ferrari musí zapracovat na stáhnutí náskoku Red Bullu do staru Evropské části sezóny. Rakouská stáj má nad nimi v kvalifikaci navrch

Red Bull se v letošní sezóně zdá být nedosažitelný v časech na jedno kolo. Dokazuje to i fakt, že tento tým doposud získal všechna první místa na roštu a do první řady se byli schopni postavit už jen Ferrari a Mercedesy.

Šéf týmu Domenicali, který nyní přenechal průběžné prvenství v poháru konstruktérů McLarenu, potvrdil, že klíčovým zlepšením musí být výkon na jedno kolo.

„Jednou věcí, na které je potřeba zapracovat, je menší změna v přípravách na kvalifikaci, protože kvalifikační část je velmi důležitá. Viděli jsme, že náš hlavní soupeř byl podle telemetrie tento víkend o trochu rychlejší. Takže asi potřebujeme se zlepšit v kvalifikaci a celkově na novém výkonu auta,“ připustil Domenicali.

Dále potvrdil, že ve Ferrari musí být spokojeni s výsledky, s jakými dojeli, i přesto, že ze zpětného pohledu získal tým méně bodů, než se čekalo.

„Když dojde k tak neuvěřitelnému závodu, tak zkrátka potřebujeme přivést domů co nejvíce bodů. Během závodu se stalo tolik neuvěřitelných věcí, možná bychom bývali mohli dojet s jiným výsledkem, ale je to, jak to je. Myslím, že i když se zpětně podívám na všechny závody, tak jsme trochu smutní, protože jsme mohli domů přivést více bodů. Na druhou stranu, závodění bývá na začátku vždy těžké a my se nesmíme vzdávat a pořádně makat, abychom si byli jistí, že každý krok, který učiníme za každý závod, bude dostatečně velký,“ dodal.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy