Hamilton: Co chcete vyšetřovat?

McLaren | foto: McLaren

Lewis Hamilton si není vědom žádného vážnějšího prohřešku během dnešního závodu, v němž bylo oznámeno, že jeho souboje s Vettelem v boxech budou po skončení Velké ceny Číny dodatečně prošetřovány.

Komisaři si posvítí zejména na výjezd od mechaniků, po němž jel se Sebastianem Vettelem kolo na kolo. Hamilton od nich vyjel v době, kdy kolem projížděl pilot Red Bullu, který Hamiltona záměrně při omezené rychlosti pak vytlačoval do bílo-modré zóny. Lewis na konci boxové uličky přeci jen po tvrdém souboji pustil Sebastiana před sebe.

"Opravdu si nejsem ničeho vědomý; nevím, o čem mluvíte," prohlásil bezprostředně po skončení závodu na tiskové konferenci po dotazu na onu situaci v boxech. "Z mého pohledu to bylo v pořádku. Týmu to trochu trvalo a pak jsem hodně protočil kola, takže jsem se při výjezdu trápil. Všiml jsem si, že tam je Sebastian, dost mě vytlačil. Ale bylo to fér."

Co na to jeho šéf Martin Whitmarsh? Měl by být jeho svěřenec potrestán? "Myslím, že ne. Oba piloti od svých mechaniků vyrazili zároveň a bylo tam kluzko. Uvidíme."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 10 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy