Prodrive a Lola nehodlají příští rok vstoupit do F1

Výrobce závodních vozů Lola ve čtvrtek oznámil, že nepožádá o vstup do F1 pro rok 2011, stejný úmysl deklaroval i tým Prodrive.

Konečný termín pro formální vyjádření zájmu o vstup do F1, který stanovila Mezinárodní automobilová federace (FIA) vypršel dnes.

Lola žádala o místo na startu pro tento rok, ale tým z Huntingdonu nebyl úspěšný. "Pro tým Lola by bývalo bylo výborné vstoupit do F1 v roce 2010, s rozpočtovým stropem a omezeným výkonem," řekl vlastník Loly Martin Birrane. "Bohužel náš dobře rozjetý projekt musel být v červnu minulého roku zmrazen a nyní už není dost času připravit se na start sezony 2011," dodal.

Také Prodrive, o jehož zájmu se dlouho mluvilo, oznámil, že se míní koncentrovat na mistrovství světa v rally. Prodrive chtěl také vstoupit do F1 v letošním roce, ve výběrovém řízení však uspěly Manor (závodící pod jménem Virgin), Campos (Hispania Racing) a USF1, který nakonec nenastoupil.

FIA nyní otevřela tendr na neobsazené místo. Dosud veřejně projevil zájem pouze italský tým Durango, který v minulém roce z finančních důvodů odešel ze série GP2. Konečné rozodnutí o třináctém účastníkovi mistrovství světa 2011 má FIA oznámit v červenci.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy