McLaren kvůli změně světlé výšky vůz v Číně měnit nebude

McLaren | foto: McLaren

McLaren potvrdil, že po vyjádření FIA upřesňujícím výklad pravidel ohledně změny světlé výšky, nebudou monopost MP4-25 pro tyto účely v Číně nikterak upravovat, jak původně avizoval Martin Whitmarsh v Austrálii.

"Věděli jsme o mírně odlišném přístupu, o kterém jsme si však nemysleli, že by mohl být legální, ale něco jsme v tom podnikali. FIA však nyní podala čerstvý výklad a stanovila tomu jiné meze. My na to reagujeme, což znamená, že budeme muset změnit některé věci, na kterých pracujeme," říká šéf inženýrů McLarenu Paddy Lowe.

"Neovlivní to konkurenceschopnost našeho auta, protože jsme se s realizací takového systému zpozdili. Nevíme, co kdo dělá nebo kdo závodí s něčím, co ovlivňuje světlou výšku. Máme ale jisté náznaky toho, že ostatní ve vývoji takového systému byli pokročilejší."

McLaren tedy přiznává, že se věnoval vývoji systému zavěšení, který by ve světle, jež vrhla FIA v Malajsii, kde zakázala jakékoliv předprogramování změny v zavěšení, nebyl legální: "Pracovali jsme na systému, jehož vývoj jsme nyní pozastavili." Systém zavěšení MP4-25 se tedy v Číně nezmění, McLaren představí pouze několik aerodynamických vylepšení.


FIA vydala v Malajsii prohlášení, které zakazuje týmům udělat mezi kvalifikací a závodem cokoliv, co by mělo vliv na změnu světlé výšky vozu - ani kdyby to způsoboval systém, který by nevyžadoval žádný zásah ze strany týmu. To mohou provést  mechanici pouze během zastávky v boxech (tedy ani na startovním roštu), tak jak to zřejmě dělá Ferrari díky svému mechanickému systému.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 2 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy