Korejská velká cena je v ohrožení

Ecclestone, Bernie | foto: Williams F1 Team

První Velká cena Jižní Koreje se možná nepojede letos, jak bylo v plánu. Pořadatelé jsou v časovém skluzu a okruh by nemusel být včas hotový. Na místo se chystá odcestovat Bernie Ecclestone, aby situaci zkontroloval.

Zvěsti o problémech konstruktérů v Koreji se objevily již na začátku roku. Tehdy je ovšem ještě pořadatelé popírali. "Trať je hotová ze sedmdesáti procent, hlavní tribuna už z osmdesáti procent stojí. V červnu bychom mohli mít hotovo," tvrdil tehdy korejský promotér Jung Čo Čung.

Německý časopis Focus však nyní vyjádřil vážné obavy, že okruh nebude kvůli konstrukčním problémům včas dostaven. "Poprvé mám strach, že (Tilkeho) okruh nebude postavený včas," vyjádřil se pro Focus dvorní designér tratí pro formuli jedna Herman Tilke. Podle článku se Bernie Ecclestone chystá situaci řešit "raději dříve, než později".

Za budovaný korejský okruh není v zemi vybraná náhrada. Nebude-li jeho dostavba hotová včas, první Velká cena Koreje bude pravděpodobně zrušena. Datum závodu je stanoveno na 24.října.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy