Kubica: Sepang pro nás ideální nebude

Kubica, Robert | foto: Renault Sport F1

Robert Kubica ve svém druhém závodu za Renault v australském závodě překvapil - ač neměl k dispozici nejrychlejší vůz, dokázal díky úspěšnému manévru v úvodní zatáčce, kde se vyhnul kolizi, dobré strategii a šetrné jízdě k pneumatikám, vybojovat druhé místo.

Kubica se však obává, že okruh v Malajsii, kde se pojede už tento víkend další závod šampionátu Formule 1, jim příliš vyhovovat nebude: "Těžko něco předvídat, protože za sebou máme pouze dva závody. Nemyslím si ale, že to pro nás bude zrovna ideální okruh. Na druhou stranu jsme v Austrálii zjistili, že se vůz v teplejších podmínkách chová lépe - malajské horko by nám tudíž mohlo pomoci."

Jak vidí Polák okruh v Sepangu, kde na piloty čekají dlouhé rovinky a kombinace pomalých, středních i rychlých zatáček? "Díky množství odlišných zatáček je náročný. Je také ovšem široký, což vám dodává odvahu na to pořádně tlačit a hledat limit. Rychlé zatáčky doposud nepředstavovaly příliš velký problém, letos podle mě budou kvůli množství paliva ve vozech náročnější."


Stříbrný Kubica v Albert parku triumfálně vjíždí do boxů

Počasí může sehrát také důležitou roli: "Je tam vysoká pravděpodobnost výskytu bouřek a vzhledem k tomu, že závod začíná v nedělní pozdní odpoledne, mohli bychom se dočkat dalšího mokrého závodu.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy