Hispania má na kontě první dokončený závod v F1, ale až pět kol za vítězem

Chandhok, Karun | foto: HRT F1 Team

Indický pilot Karun Chandhok dojel v nedělní Velké ceně Austrálie do cíle, což pro jeho tým Hispania Racing znamená historicky první dokončený závod v F1. Podle pondělní zprávy serveru motorsport-total to Inda nijak nevyčerpalo a nejlepších časů dosahoval v posledních třech kolech.

Chandhok dojel do cíle pět kol za vítězem Jensonem Buttonem a tři kola za předposledním Heikkim Kovalainenem na Lotusu. Přesto to pro tým Hispania Racing bylo malé vítězství. Debut šestadvacetiletého rodáka z Čennaí před dvěma týdny v Bahrajnu skončil po prvním kole.

Přitom jen o den dříve seděl při kvalifikaci ve svém monopostu vůbec poprvé, protože se stáj nezúčastnila předsezonního testování a své vozy dokončila těsně před úvodním závodem. V neděli v Melbourne se Chandhok sice několikrát podíval mimo trať, poničil spodek vozu a napáchal škodu na aerodynamice, ale byl klasifikován.

"Je fantastické, že náš tým poprvé viděl cíl. Je to odměna pro všechny, kdo na autě pracují. Potřebovali jsme takový výsledek," radoval se Chandkok. "Kromě toho se cítím skvěle i fyzicky. Zřejmě se mi vyplatilo, že jsem celou zimu tvrdě trénoval," pochvaloval si druhý indický pilot v F1 po Narainu Karthikeyanovi, který debutoval v roce 2005. "Nebyl pro mě žádný problém absolvovat celý závod, nejlepší časy jsem zajížděl v posledních třech kolech," podotkl.

Chandhokův brazilský stájový kolega Bruno Senna tolik štěstí neměl, z dvaadvacátého místa na startovním roštu se sice posunul na čtrnáctou příčku, ale po pěti kolech pro něj závod skončil kvůli závadě na hydraulickém zařízení.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 5 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy