Zastávky v boxech - Rychlý Red Bull s Renaultem

Massa, Felipe | foto: Scuderia Ferrari

K atraktivitě Velké ceny Austrálie bezpochyby přispěl déšť před jejím začátkem. Jezdci startovali na přechodných pneumatikách a v jejím průběhu přezuli na suché. A shlédnout jsme mohl také souboj rozmanitých strategií.

V boxech se jako první včera ukázal Michael Schumacher, kterému poškodil Alonso přední spoiler při kolizi v první zatáčce. Mechanici mu krom nového křídla vyměnili také jednu z přechodných pneumatik v obavách o její možné poškození.

Po něm se v 6. kole objevil hrdina nedělního závodu Jenson Button, který jako první zariskoval a obul suché pneumatiky, byť na trati nebyla ještě po celé délce vyjetá suchá stopa. Tah mu perfektně vyšel a nebýt jeho výletů mimo trať, jak bojoval s novými pneumatikami v mokrých místech, dostal by se během dvou kol na první místo před Sebastiana Vettela. Jakmile pneumatiky totiž zahřál, byl o více než 5 vteřin na kolo rychlejší než zbytek pole.

V 8. kole začalo být v boxové uličce velmi těsno - většina pilotů se rozhodla po Buttonově rychlých kolech také k přezouvání, u některých týmů odbavovaly dokonce oba vozy hned po sobě (Mercedes, Ferrari, Renault). Vettel, Liuzzi, Glock a Alguersuari s tím o jedno kolo počkali, čímž si ale v závodě moc nepomohli.

Nejrychleji pracovali u Red Bullu, když jim první odbavení Webbera zabralo 4 vteřiny. Pochvalu zaslouží ale i za to druhé, stejně jako práce v případě Vettelovy zastávky - v tomto případě ovšem pouze za rychlost, protože vlivem špatně utažené matky docházelo zřejmě k vibracím levého předního kola, což vedlo nakonec k trpkému odstoupení mladého Němce ze závodu.

Dobře pracoval i Mercedes při obou Rosbergových zastávkách. K pomalejším naopak v garáži opět patřili nováčci, zejména Virgin poté, co si HRT v obou případech vedl lépe než Lotus. Ale ani tradičně silná Scuderia práci na vozech nijak neoslnila.

Z přehledu jsem tentokrát vypustil pouze Di Grassiho téměř 16 min zastávku, po níž ujel pouze jedno kolo, než to definitivně zabalil.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 4 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy