Jezdci za lepší zrcátka

Renault | foto: Renault Sport F1

Jezdci formule jedna jsou stále více znepokojeni funkcí moderních zpětných zrcátek. Na první pohled banální problém bude na nátlak jezdců nejspíše brzy řešit FIA.

Jezdci si v poslední době stále více stěžují na omezenou funkci svých zpětných zrcátek. Ty se od roku 2007 ve větší míře stěhují z oblasti monokoku na bočnice, kde platí za jeden z aerodynamických prvků. Doprovodným jevem je však obecně horší viditelnost plynoucí z nového umístění a především ze silných vibrací souvisejících s plněním aerodynamické funkce.

Komplikace se projevovaly i tento víkend, především při pátečních trénincích a sobotní kvalifikaci. Nejvíce nápadné problémy byly spojeny s opakovaným blokováním jiných jezdců Pedrem de la Rosou při pátečním druhém tréninku.
 
Proto jezdci začali ihned jednat a hledají možnou shodu v této věci. Po FIA pak požadují stanovení nových pravidel. Rubens Barrichello k tomu řekl: "Doufám, že se nám, jako jezdecké asociaci, podaří podat návrh, a zpětná zrcátka se vrátí tam, kam patří – alespoň takto vypadala diskuse na našem pátečním briefingu.”   

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 5 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy