Nejrychlejší kolo v Austrálii zajel Webber, zářily i Mercedesy!

Kubica, Robert | foto: Renault Sport F1

Nejrychlejší kolo ve Velké ceně Austrálie patří Marku Webberovi, který se tak doma dočkal alespoň drobné satisfakce. Velmi dobrou formu prokázaly i oba Mercedesy.

Nico Rosberg s Michaelem Schumacherem se seřadili hned za Red Bullem - mezi ně se dokázal vklínit pouze Lewis Hamilton na McLarenu. Vítězi závodu Jensonu Buttonovi patří v tomto ohledu až šestá příčka.

Dobrou rychlost v závodě prokázal i Rubens Barrichello s Williamsem, který byl rychlejší Buttona. Naopak Ferrari mírně zklamali - Felipe Massa sedmé nejrychlejší kolo, Fernando Alonso - byť se dral po úvodní chybě vpřed jako lev - až desáté.

Z nováčků byl v závodě nejrychlejší na jedno kolo Heikki Kovalainen, vytáhnul se i Karun Chandhok, který není poslední, ale šestnáctý!

Z pohledu konzistentní rychlosti byl na tom nejlépe Fernando Alonso, který po kolizi v první zatáčce byl v závodě velmi rychlý - 16 kol zajel necelé 1% pomaleji než své nejrychlejší kolo. Bylo to dáno ale i tím, že zůstal trčet až do cíle za Massou, takže svou dravost (umožnily-li by mu to pneumatiky), nemohl v koncovce naplno předvést.

U Sauberu se projevily zkušenosti Pedra de la Rosy, jenž také dokázal zajíždět velmi stabilní časy.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 4 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy