Jak řádil Coulthard s Red Bullem RB6 v centru Belfastu + foto

Red Bull | foto: Red Bull Racing

O mělo 18 000 diváků opět možnost vidět Davida Coultharda za volantem monopostu F1. Ten se proháněl v novém monopostu Red Bullu RB6 rychlostí přesahující 270 km/hod večerním centrem města.

Tam, kde je obvykle povolena pouze 50ka, létal Coulthard jako po závodní trati v Monaku. Vděčným divákům předvedl také smyky a "koblížky," a dal jim tak pocítit vůni spálených pneumatik v dokonalé kombinaci s horkou směsí výfukových plynů.

Po akci prohlásil: "Byl jsem velmi potěšený příležitostí navštívit Belfast a přiblížit Formuli 1 obyvatelům města. Tato auta nejsou stavěna na ježdění ulicemi. Je to tady trochu hrbolaté, ale s tím je třeba počítat, když zde normálně jezdí autobusy a další vozidla. Přišlo ale hodně lidí, takže tomu dám zabrat."


Vítěz 13 Velkých cen dal lidem nezapomenutelný zážitek - předvedl kombinaci vysoké rychlosti, síly a řízení.

"Je to poprvé, co jsem tohle dělal ve městě za tmy. Zde v Belfastu, ve městě s dlouhou tradicí v motosportu, to byl pro mě opravdu velký zážitek. Nadšení lidí bylo neuvěřitelné," popisuje Skot své dojmy ze severoirského hlavního města.

Počasí Red Bullu přálo - celý den svítilo slunce, proto se přišlo hodně lidí již během dne podívat, jak v garáži pracuje 10 techniků Red Bullu, kteří cestují po celém světě.

Starosta Belfastu Naomi Long si akce také náramně užil. "Bylo to vskutku nezapomenutelný večer," vyřkl po skončení.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy