McLaren MP4-25 míří do Austrálie pouze s drobnými úpravami

McLaren | foto: McLaren

Monopost McLarenu MP4-25 dozná o nadcházejícím víkendu v Austrálii pouze drobných úprav - počínaje úpravou difuzoru, kterou jim nařídila FIA kvůli příliš velkému otvoru pro startér motoru.

Jedná se jen o drobnou zásah, který nebude mít výrazný vliv na celkový design difuzoru. Minimální změny na voze potvrdil i šéf týmu Martin Whitmarsh:

"Od Bahrajnu uběhlo pouhých 14 dní, to je velmi málo času pro nasazení nových věcí. Máme ale pár drobných dílů, které bychom chtěli před závodem nasadit na vůz."

McLaren v první kvalifikaci sezóny v Bahrajnu na soupeře hodně ztrácel, výkon v závodu však byl pro Whitmarshe povzbuzením: "Měli jsme čas o tom přemýšlet. A myslím, že náš start do sezóny byl docela povzbudivý.

Naše závodní rychlost v Bahrajnu byla slušná, po větší část jeho druhé poloviny jsme byli nejrychlejší. Máme nyní podle mě i jasnější představu o tom, jak nastavit během závodního víkendu auto.

Neděláme si samozřejmě iluze o tom, že konkurence nebude těžká - o víkendu v Melbourne očekáváme fantastickou bitvu. Organizátoři Velké ceny Austrálie vždy uspořádají skvělý podnik a já se na to vždy s velkým nadšením těším. Doufám, že všem převedeme velkolepou show," dodává Whitmarsh.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy