Cíl HRT pro Austrálii: Dokončit závod!

Chandhok, Karun | foto: HRT F1 Team

V úvodním závodu, který španělský tým pojal spíše jako předsezónní testování, ani jeden z monopostů nedojel do cíle. Velké úsilí před Velkou cenou Austrálie věnovali zlepšení své spolehlivosti.

V Bahrajnu skončil Karun Chandhok po chybě již ve druhém kole, Bruno Senna jich ujel jen 17, než  došlo k přehřátí monopostu. Již v úvodních trénincích a kvalifikaci je však provázela spousta technických problémů.

Šéf týmu Colin Kolles prohlašuje, že jeho Hispania udělala vše, co bylo v jejich silách, aby byly vozy v Melbourne spolehlivější a najely tolik potřebné kilometry: "Pracovali jsme po  úvodním podniku v Bahrajnu obzvlášť tvrdě."

"Dlouhé hodiny a úspěšně jsme pracovali s Bridgestonem, Cosworthem a Xtracem - snažili jsme se co nejvíce se naučit z našich prvních kol a vytvořili jsme dobrý základ, na němž bude stavět naše přípravy pro druhou Velkou cenu Austrálie, které začíná za několik dní."

"Podařilo se nám opravit poškození, která utrpěl Chandhokův monopost a soustředili jsme se na vylepšení spolehlivosti auta. Naším cílem je se neustále zlepšovat, další kroky budou směřovat k tomu, abychom poprvé dokončili závod."

"Věřím, že se nám to podaří velmi brzy splnit. Poté, co jsme se v Bahrajnu stmelili, si uvědomuji, jak jsme odhodláni a jak máme velký potenciál," dodává Kolles.

Senna věří, že když se jim to podaří, dodá to týmu další sebevědomí a další výsledky se dostaví: "Musíme dále stavět na tom, co se nám podařilo dosáhnout v Bahrajnu. Tam jsme dali dohromady dva vozy úspěšně vyjeli. Nyní musím pokračovat ve spolupráci s týmem a dále poznávat auto."

"Zatím jsem si užil dlouhých hodin spolupráce s týmem. Dám do toho vše, abych udělal pokrok a zajistil jim dobré výsledky," tvrdí odhodlaně mladý Brazilec.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 2 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy