Nejrychlejší kola - Alonso s drtivou převahou!

gp bahrajnu | foto: Scuderia Ferrari

Nejrychlejší kolo zajel v závěru Velké ceny Bahrajnu její vítěz Fernando Alonso, a to s velkým náskokem 1,1 vteřiny před překvapivě druhým nejrychlejším Adrianem Sutilem s vozem Force India.

Druhému vozu Ferrari pilotovaném Felipe Massou patří v tomto ohledu až páté místo. Rychlejší než Brazilec byl Lewis Hamilton na McLarenu a Mark Webber s Red Bullem.

Rubens Barrichello dokázal 2 kola před koncem zajet 6. nejrychlejší čas, čímž dokládá, že Williams FW32 je konkurenceschopným vozem. McLaren úřadujícího mistra světa Jensona Buttona figuruje až na 9. příčce. Za ním jsou seřazeni Buemi (Toro Rosso) a sedminásobný mistr světa Michael Schumacher na Mercedesu, který byl o kousek rychlejší než jeho kolega Nico Rosberg.

Z nováčků předváděli nejen vynikající spolehlivost, ale i solidní rychlost oba Lotusy - dle očekávání ale zaostávali o více než 4 vteřiny za vítězem.

Poslední sloupec obsahuje počet kol, která piloti zajeli v rámci času svého nejrychlejšího kola, k němuž jsem přidal toleranci +1 %. Lecos to vypovídá o konzistentní rychlosti závodníků, která samozřejmě s ubývajícím palivem stoupala.

 

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 5 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy