HRT hledá pátečního jezdce: Fisichella nebo Klien?

Klien, Christian | foto: Honda Racing F1

Vůz HRT je, podle očekávání, pomalý. To není až tak velkým překvapením. Tým už ale přišel na to, jak rychlost vozu vylepšit: Angažovat zkušeného jezdce, který pomůže s vývojem, protože závodní jezdci jsou nováčci bez zkušeností.

Španělský tým HRT dnes zažil opravdu rozpačitý start nového vozu: Karun Chandhok nemohl odjet ani jedno kolo a jeho kolega Bruno Senna ztrácel za jediný okruh víc jak 10 vteřin, zcela pochopitelně tak obsadil poslední místo. Nesmíme však zapomínat na to, že vůz, který vyrobila Dallara a motor dodal Cosworth, ještě nebyl vůbec testován.



Týmový šéf, Colin Kolles, by si přál zkušeného testovacího pilota, protože jezdci týmu, Senna i Chandhok, jsou nezkušení nováčci. Testovací jezdec by ovšem neplnil pouze propagační a záložní roli, jak je tomu u většiny týmu zvykem, ale jezdil by během pátečních tréninků. Pomoci by měl hlavně s vývojem netestovaného stroje.



Podle rakouské televize ORF je horkým kandidátem na tento post Rakušan Christian Klien, který vloni zastával testovací roli u týmu BMW a jedná se o bývalého mladíka Red Bullu. Dalším možným uchazečem je, Giancarlo Fisichella, který je třetím jezdcem Ferrari. Není však podmínkou, že s sebou musí “páteční jezdec“ donést balík peněz, týmu jde hlavně o vývoj.

 

 

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 2 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy