Stirling Moss je po pádu do výtahové šachty v nemocnici

Osmdesátiletý bývalý jezdec Formule 1 Stirling Moss se zotavuje v londýnské nemocnici ze zlomenin obou kotníků po pádu do výtahové šachty. Informaci v pondělí přinesla agentura Reuters.

Stirling Moss, který loni v září oslavil 80. narozeniny, otevřel v minulém týdnu ve svém domě v centru Londýna ve třetím patře výtahové dveře a vstoupil do šachty. Kvůli poruše ale výtah zastavil o patro výše a Moss se zřítil do výtahové šachty. Jeho přítel agentuře Reuters sdělil, že bývalý jezdec strávil víkend na jednotce intenzivní péče, zlomil si oba kotníky a pochroumal si některé obratle. Naštěstí si nezpůsobil žádná vnitřní zranění. Mossova manželka Susie potvrdila, že má pacient dobrou náladu, když komentoval množství a kvalitu snídaně.

Moss je všeobecně považován za nejlepšího jezdce Formule 1, který nikdy nevyhrál titul. Měl smůlu, že závodil ve stejné době jako fenomenální Argentinec Juan Manuel Fangio. Moss prohrál v roce 1958 mistrovský titul o jediný bod s krajanem Mikem Hawthornem, přestože dokázal vyhrát čtyři závody a jeho rival pouze jediný.

Celkově vyhrál Stirling Moss za kariéru 16 Velkých cen a čtyřikrát skončil v celkovém pořadí na druhém místě. V roce 1962 po havárii v Goodwoodu ukončil kariéru.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy