Kolles: HRT může být z nováčků nejlepší

Kolles, Colin | foto: Midland F1 Racing

Šéf španělské týmu HRT Colin Kolles věří, že mají vše potřebné pro to, aby se stali nejlepšími z nových týmů - bez ohledu na to, že svůj vůz představili až včera, týden před prvním závodem.

Kollese zaměstnal majitel týmu José Ramon Carabante, který chtěl mít jistotu, že se zvládnou postavit na start v Bahrajnu po finančních problémech, které trápily předchozího šéf Adriana Campose. Colin má ostatně bohaté zkušenosti - na stejné pozici v minulosti působil u Jordanu, Midlandu, Spykeru či Force India (2005 - 2008).

I když tým v přípravách zaostává za Lotusem a Virginem, kteří v předsezónních testech ujeli stovky kilometrů (Lotus - 2855 km; Virgin - 1793,3 km), přesto je Kollles velmi optimistický co se jejich šancí týče.

"Jsem nadšený z naše jezdecké dvojice a úžasného úsilí a vášně, kterou pozoruji v celém týmu. Máme všechny předpoklady pro to, abychom se letos stali nejúspěšnějším z nováčků v paddocku F1. S vývojem či lidmi se všude vyskytují problémy, ale jsme již blízko průlomovému prvnímu závodu a s nadcházející sezónou nás čeká strmá křivka učení v naší společné práci," uvádí Kolles.

"Jsem velmi potěšen tím, že jsme mohli využít Murcii k oficiálnímu představení našeho vozu. Vše je na svém místě po neskutečném závodu s časem, kdy jsme museli vše stihnout do registrace našeho jména. Opravdu věřím, že máme výbornou platformu, na níž můžeme stavět a v roce 2010 podávat přesvědčivé výkony. Nyní musíme spolupracovat, společně se učit a rozvíjet se jako tým," dodává Němec, jenž je mimochodem také vyučený zubař.

V roce 2005 dokonce využil svých lékařských schopností před Velkou cenou Turecka, kdy provedl úspěšný zákrak svému pilotovi Tiagu Monteirovi, jehož tak bolely zuby, že mu hrozilo odstoupení ze závodů. O rok později podobným způsobem pomohl Christijanu Albersovi, jenž jezdil za Midland.

HRT na pozici technického koordinátora jmenovalo uznávaného inženýra Jacky Eeckelaerta, který působil jako ředitel inženýrů v továrně Hondy Brackley (nyní patří Mercedesu GP).

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy