Hamilton: Letos jsme mnohem silnější

gp japonska | foto: McLaren

Lewis Hamilton zakončil poslední den testů v Barceloně na nejvyšší příčce výsledkové listiny. Byť nelze tvrdit, že je jeho vůz nejrychlejší, jedná věc je zřejmá: Brit jede k prvnímu závodu sezóny opět vysmátý.

S monopostem je spokojený a cítí, že je mnohem silnější než ten loňský. "Jsme v mnohem lepší pozici než před rokem, je to něco nového. Po loňských jízdách se zdá, že jsme o světelné roky napřed," uvádí s nadsázkou Hamilton. "Když jsme sem minulý rok přijeli, v rychlosti jsme za nejlepšími hodně zaostávali a vůz se neřídil dobře. Nyní jsme na tom mnohem lépe!"

Což ale neznamená, že to bude mít McLaren jednoduché. Uvědomují si, že je v úvodní Velké ceně Bahrajnu čekají silní soupeři: "Ve skutečnosti nevíme, co kdo dělal, ale několik aut jezdilo velmi rychle. Zdá se, že Red Bull je na tom hodně dobře, Sauber je velmi rychlý, Mercedes se zdá být rychlý, Toro Rosso také," uvádí šampión z roku 2008.


Hamilton s MP4-24 při Velké ceně Brazílie 2009

I když neví, jak na tom přesně jsou ve srovnání s konkurencí, jednou věcí si je Lewis jistý: "Vůz na nás působil ve všech předsezónních testech dobře a já jsem měl i štěstí na testovací dny, protože jsem si užil spoustu dní bez deště."

"Před testy jsme měli seznam věcí, které jsme splnili, takže si myslím, že do Bahrajnu dorazíme s vědomím, že jsme udělali vše, co jsme mohli, se splněnými domácími úkoly. Uvidíme, jak to dopadne. Nevíme, jak jsme rychlí ve srovnání s našimi rivaly, ale myslím, že vytěžíme 100 % z našeho potenciálu," dodává jezdec McLarenu.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy