M. Schumacher: Nová pravidla jsou nebezpečná

Pětinásobný mistr světa Michael Schumacher říká, že nová pravidla, která FIA zveřejnila ve středu v Heathrow, nebudou mít dramatický dopad na výsledek závodu. Nicméně, mohlo by se stát, že závody se stanou více nebezpečné, než byly doposud.

“Myslím, že tyto změny moc neovlivní život jezdců, protože s elektronickými systémy jsme stejně potřebovali spoustu kvalitních lidí kolem sebe a to bude pokračovat dál jen ne v oblasti elektronických systému, ale jinde“, řekl Schumacher.

“Nejde mi to na rozum, vždyť jediná změna, která nastane díky zrušení kontroly trakce bude, že budeme mít složitější práci s vozem v deštivém závodě, kde bez trakční kontroly potřebujete hodně citu, aby jste zvládli tak silné vozy“.

“V těchto chvílích bude dle mne závod nebezpečnější, než tomu byl s kontrolou trakce. Ale takové byly závody i v minulosti a jsem rád, že se tím stanou závody zajímavější“.

“Dávám přednost všem technickým možnostem, které jsou povolené, protože nemám rád,když se musí ve voze dělat kompromisy“.

“Je nutno říct, že tyto změny potkají všechny týmy, takže všichni budou mít stejné podmínky k závodění a i já se s tím smířím“.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy