Stefan GP odvolává testování v Portugalsku - nemá pneumatiky

Toro Rosso | foto: GEPA pictures GmbH

Tým Stefan GP musel odvolat testování naplánované na tento týden do Portugalska. Nepodařilo se mu sehnat pneumatiky pro závodní vůz. Tým zatím stále nemá potvrzené místo na roštu a Bridgestone mu proto neposkytl obutí.

Srbská stáj si brousí zuby na místo týmu USF1. Účast amerického týmu v letošním šampionátu F1 je v ohrožení. Schází finance, projekt opouští důležití lidé. Mezinárodní automobilová federace už se do situace vložila a snaží se stáji s potvrzeným místem na roštu pomoci.

Zoran Stefanović se zatím stále nevzdává naděje, že dostane svůj Stefan GP do formule jedna už letos. Nadále pokračují přípravy, jako by měl tým start v Bahrajnu jistý. Šasi Stefan 01 už je připraveno a na tento týden bylo naplánované testování v portugalském Portimau. Kvůli zamítavému postoji Bridgestonu však k jízdám zřejmě nedojde. Výrobce pneumatik má smlouvu na obouvání účastníků šampionátu F1, a tím zatím Stefan GP není.

„Teď nemůžeme testovat a stále se snažíme to nějak vyřešit. Nemáme pneumatiky a nebudeme testovat na těch, které nejsou vhodné pro jízdu v plné rychlosti. Musíme zjistit, jaké teď máme možnosti – ale rozhodně to musíme nějak vyřešit,“ řekl Stefanović novinářům Autosportu.

Majitel vyčkávajícího týmu také potvrdil, že jejich jezdeckou dvojici by skutečně měli tvořit Kazuki Nakadžima a Jacques Villeneuve. „S Nakadžimou jsme už uzavřeli smlouvu, očekáváme dohodu s Villeneuvem. Myslím, že je to pro nás dobré rozhodnutí a pro něj to není nesmyslná nabídka.“

Stefan GP nyní může pouze čekat na vývoj v týmu USF1. První závod letošního ročníku královské disciplíny motorsportu se jede 14.března v Bahrajnu.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy