Nový lotus zachycen 3 dny před premiérou na trati!

Lotus | foto: Caterham F1 Team

Nový tým Lotus F1 provedl tajný shakedown svého vozu na okruhu Silvestone. Redaktoři serveru autosport.com přitom zachytili na první fotografii nový monopost Lotusu přímo na trati!

Redaktoři renomovaného serveru www.autosport.com zachytili nový stroj na trati v britském Silverstone. Vůz byl nalakován do pro Lotus tradiční zelené barvy, kterou tým používal v 50tých a 60tých letech. Zatím není jasné, zda bude v sezoně nastupovat tým v zeleném zbarvení nebo jej použil pouze při shakedownu.

Pro tým Lotus byl přitom shakedown hodně emotivním okamžikem, protože si místo na startovním roštu zajistil až v září minulého roku. V sobotu poprvé technici týmu namontovali do vozu motor. Dnes se odehrál shakedown a v pátek nás čeká oficiální prezentace v Londýně.

Šéf týmu, Tony Fernandes, připustil, že první jízda nového vozu pro něj hondě znamenala: „Shakedown začal opravdu dobře. Dokonce mi tekly i slzy.“ Poprvé tým změří své síly s ostatními během příštího týdne na španělském okruhu Jerez během třetích oficiálních předsezónních testů.

Zdroj fotografie: www.autosport.com

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 4 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy