Kubica dnes zaparkoval přímo na trati, s testováním je ale spokojený

Renault | foto: Lotus F1 Team

Robert Kubica dnes převzal štafetu od Rubense Barrichella. Brazilec se postaral o vyvěšení červených vlajek včera. Dnes si to vymohl nový pilot Renaultu poté, co pět minut před koncem kvalifikace zastavil na startovní rovince.

Tým neoznámil žádné technické problémy. Je tedy dost dobře možné, že Polák testoval, kolik dokáže auto ujet na určitý náklad paliva, a jednoduše mu došel benzín.

„Včera jsme kontrolovali systémy. Dnes jsme se soustředili na lepší chápání vozu, především na to, jak reaguje jeho vyvážení na některé změny v nastavení. Je to dost odlišné od toho, na co jsem byl zvyklý, takže bylo důležité se s autem sžít,“ řekl Kubica.

„Odjeli jsme jeden velmi dlouhý stint, který se povedl moc dobře. Nevyskytly se žádné problémy, to je dobré znamení v otázce spolehlivosti,“ pokračoval Polák.

Kubica se během druhého dne testů zlepšil z posledního místa na čtvrté. Na nejlepší čas Felipeho Massy dnes ztrácel sedm desetin vteřiny. Zítra ho za volantem Renaultu R30 vystřídá nováček Vitalij Petrov.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy