Nadmíru spokojený Massa hodnotí první den testů

Massa, Felipe | foto: Scuderia Ferrari

Felipe Massa je zpět v plné kondici, což v pondělí také podpořil nejrychlejším kolem při testech ve Valencii s novým vozem Ferrari.

Brazilec, který byl po ošklivé nehodě v Maďarsku v loňském roce mimo kolotoč F1, se včera vrátil ve Valencii v plné parádě. F10ku pořádně proháněl a na konci prvního testovacího dne se umístil na špici s časem 1:12,574 min.

"Mám samozřejmě radost z toho, že jsem zpátky po tak dlouhé době, kdy jsem sledoval závody v televizi," vypráví Massa. "Myslím, že to byl velmi pozitivní den. Vůz se choval velmi dobře. Podařilo se nám začít a dokončit náš program tak, jak jsme očekávali, vlastně jsme odjeli několik kol navíc, než jsme čekali. Takže první den to probíhalo všechno moc dobře."

"Auto se chovalo správně - cítil jsem, že se ovládá snadněji než to loňské. Minulý rok to byl vždy problém najít správné vyvážení. Letos to byl zatím pouze jeden den, ale byl docela pozitivní a snadněji se nám ho podařilo nastavit a vyvážit."


"V pneumatikách jsem také neviděl žádný problém. Vše šlo na první den velmi dobře, ale to nestačí. Stále musíme pracovat na vylepšení mnoha věcí, než začne to nejdůležitější - první závod. S prvním dne však jsem spokojen. Bylo to jiné než loni, kdy jsme měli s autem pořád problémy. Tentokrát jsme mohli velmi lehce dokončit náš program, takže mám radost."

"Vždy to je dobré, když jsou první dojmy z vozu dobré, uvědomuji si ale, že je před námi ještě dlouhá cesta. Takže musíme pracovat každý den. Víme, jak se věci v F1 rychle mění - pokud nezlepšíte každý den auto, je to pak těžké," popisuje Brazilec své dojmy z nového vozu po prvním dnu.

A ještě jedna dobrá zpráva na závěr - Felipe netrpí žádnými přetrvávajícími problémy z loňské nehody, při níž měl velké štěstí: "Co se týče fyzičky, je to velmi dobré. Odjel jsem 100 kol, ale zvládl bych ještě mnohem více. Jsem 100% připraven k návratu do závodění. Po prvním dnu jsem šťastný."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy