Honda opět zvažuje své setrvání v F1?

Button, Jenson | foto: Lucky Strike B.A.R Honda

Automobilka zveřejnila datum 11. července, jež bude možná hrát významnou roli v její budoucnosti.

Již několikrát se objevily spekulace o možném odchodu japonského výrobce automobilů z královny okruhových automobilových závodů. Stávající smlouva mezi BAR a Hondou o dodávce továrních motorů vyprší po skončení letošní sezony a přestože David Richards, šéf stáje, plánuje brzké vítězství a tituly, v polovině roku se může jeho sen rozplynout.

„Nynější kontrakt vyprší s koncem roku 2004 a o prodloužení se bude jednat v první polovině letošního roku,“ prohlásil Otmar Szafnauer, viceprezident Honda Racing pro časopis Autosport.

Jde skutečně o váhání nad odchodem a nebo je to tlak na vedení BAR? Je otázkou, zda ve chvíli, kdy většina automobilek má v týmech F1 majetkový podíl, není čas vstoupit výrazněji do majetkového uspořádání stáje, jež je navíc dle posledních údajů ve velkých dluzích. Hrozba odvěkého konkurenta Toyoty také narůstá.

Od návratu Hondy s týmem BAR do Formule 1 v roce 2000 stále zůstává japonský výrobce své pověsti dlužen. Na slávu s týmy McLaren a Williams v 80. letech minulého století se dosud navázat nepodařilo. I když jsou letošní časy vozů BAR 006 při testech velmi povzbudivé, opakují se problémy s poruchami motorů. A to je při nových předpisech velmi špatná předzvěst.

„Nový motor je významně lehčí a proti Suzuce bude v Melbourne daleko silnější. Je to krok vpřed a sami jsme si dali pro letošní rok velmi tvrdé cíle. Máme ještě měsíc na to, abychom vše doladili a myslím si, že to zvládneme,“ věří však Szafnauer.


Foto: BAR Honda

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy