Campos možná nestihne ani jeden předsezónní test

Sutil, Adrian | foto: Sahara Force India

Nováček šampionátu Formule 1 - tým Campos - pravděpodobně nestihne ani jeden ze španělských testů před sezónou. Jeho monoposty by tak prověřil až první závod v Bahrajnu.

Pochybnosti ohledně týmu z Madridu opět vyvstávají poté, co se o jeho problémech veřejně zmínil i držitel komerčních práv Bernie Ecclestone. Ten pochybuje o tom, že se Campos a americká stáj  USF1 vůbec objeví na startu první Velké ceny.

Daniel Eisen, šéf týmové strategie Camposu, včera novinářům z Associated Press řekl: "Bahrajn pro nás bude testem, nikoliv prvním závodem."

"Monoposty jsou ve velmi pokročilém stádiu (vývoje), máme podepsanou smlouvu s jezdcem (Brunem Sennou) a záměr dorazit do Bahrajnu k prvnímu závodu. Všichni si dělají starosti, což je logické - protože sezóna je dlouhá a my jsme nováčci, ale my zkrátka musíme dát důležitější věci na první místo. Chceme tam mít to nejlepší, zejména auta."

Eisen se snaží také ubezpečit, že tým Adriána Campose, jenž nyní přestupuje z GP2 do F1, je finančně zajištěn: "Není tajemstvím, že ještě vyjednáváme s investory a sponzory, obzvlášť s těmi mezinárodními, ale vše jde podle plánu."

"Bruno nepřišel s penězi, což je důležité. Takhle jsme to chtěli od počátku - z ekonomického hlediska vám to hodně pomůže, my se ale soustředíme hlavně na to, abychom byli připraveni. Nechceme dělat žádné kompromisy na vozech," dodává.

Druhého pilota tým oznámí možná až v předvečer bahrajnského závodu.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy