Rossi těsně za závodním rekordem okruhu v Barceloně!

Rossi, Valentino | foto: Scuderia Ferrari

Valentino Rossi nakonec zajel ve čtvrtek v Barceloně bleskurychlé kolo a za rekordem okruhu Circuit de Calalunya zaostal jen o pár desetinek.

Jeho čas dosažený v závěru včerejšího dne s monopostem F2008 na hladkých pneumatikách ze série GP2 měl hodnotu 1:21,90 min. Rekord v závodě s vozem F2008 drží Kimi Räikkönen, jenž zde zajel nejrychlejší kolo za 1:21,67 min. Felipe Massa se tehdy s F2008 kvalifikoval za 1:20,584 min. Loni zde byl nejrychlejší Rubens Barrichello (1:19,954 min) - ovšem s novějším vozem Brawnu BGP001. V závodě však Kimiho rekord Brazilec nepřekonal (1:22,762 min).

Valentino svými časy ukázal, že by na F1 zřejmě měl. Jestli se někdy objeví jako závodní jezdec na čtyřech kolech - to se otázka. Talent na to nicméně má.

Své testy započal ve středu, kdy mu počasí příliš nepřálo. Na mokré trati jezdil o 4 vteřiny pomaleji. Ve čtvrtek sice byla zpočátku silná mlha, ale odpoledne vysvitlo slunce a dráha rychle oschla.

S dosaženými časy byl Rossi velmi spokojený. Trať se mu líbila a zdála se mu mnohem jednodušší než testovací okruh Ferrari v Mugellu, kde jezdil loni.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 6 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy