Domenicali: Alonso může porážet Schumachera

Domenicali, Stefano | foto: Scuderia Ferrari

Šéf stáje F1 Ferrari Stefano Domenicali je přesvědčený, že nový pilot jeho stáje Fernando Alonso může porážet bývalou hvězdu italské stáje, sedminásobného mistra světa Michaela Schumachera, který bude v tomto roce závodit za Mercedes.

Domenicali tvrdí, že Ferrari bude mít vůz schopný porážet Mercedes. Alonso byl hlavním Schumacherovým soupeřem v posledních letech jeho kariéry a dvakrát ho v boji o titul porazil. V této sezoně může dojít k opětovnému souboji. Domenicali nepochybuje, že Schumacher bude silný, ale soudí, že Alonso nebude horší. "Michael je výjimečný, velmi silný jezdec. Ale Fernando disponuje vším, aby ho mohl porážet," věří Domenicali.

"Michael je přesvědčený, že bude mít k dispozici auto, v němž bude moci znovu dokázat své schopnosti. Jinak by to nedělal," ví Domenicali. "My ve Ferrari velmi oceňujeme, co Michael pro náš tým udělal, ale je pro nás velkou motivací ukázat všem, včetně Michaela, že ten nejsilnější tým jsme my," dodal.

Němec Michael Schumacher získal ve stáji Ferrari pět ze svých sedmi titulů mistra světa (2000 - 2004). Španěl Fernando Alonso je s vozem Renault šampionem z let 2005 a 2006.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy