První motory Cosworth nachystané na přepravu

Cosworth | foto: www.auto-news.cz

Cosworth oznámil, že první dodávka motorů je nachytána na převoz k jednotlivým týmům, které je využijí hned od 1. února na testu ve Španělsku. Cosworth bude letos největším dodavatelem pohonných jednotek, když jeho motory bude mít na startu 10 vozů!

Britské motory budou používat čtyři nové týmy: Campos Meta, Lotus F1, USF1 a Virgin Racing, dále pak Williams, který se ke Cosworthu vrací od Toyoty. První dodávka byla vyrobena již před Vánoci, ale to bylo ještě moc brzy na transport k týmům. Teď už je řada motorů s označením CA2010 připravena na transport z Northamptonu.

„První série motorů s označením CA2010 je už zabalená a připravená na transport k naším zákazníkům, kteří poté provedou ještě před začátkem zimních testů instalaci motorů do svých vozů. Už se těšíme, až je během příštího měsíce uvidíme na trati. Do startu sezony nám ale ještě zbývá hodně práce,“
připomíná Mark Gallagher, manager Cosworthu.

„Po velmi našlapaných letních a podzimních měsících, kdy jsem dávali náš program dohromady, je teď skvělé vidět, jak je první várka motorů nachystána na transport. Motory už jsou připraveny jít do akce. Chtěl bych poděkovat všem, kteří se podíleli na výrobě ať už zde v Cosworthu nebo i našim dodavatelům,“ zakončil Gallagher.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy