FIA se odvolá proti zrušení trestu Briatoreho v F1

Briatore, Flavio | foto: Lotus F1 Team

Představitelé Merinárodní automobilové federace (FIA) se odvolají proti zrušení trestu bývalého šéfa týmu Renault F1 Flavia Briaoreho, kterému v minulém týdnu zrušil trest francouzský soud.

FIA už po rozsudku prohlásila, trvá na platnosti doživotního zákazu činnosti. "Vzhledem k integritě a bezpečnosti sportu pracujeme na odvolání proti rozhodnutí tribunálu," řekl prezident FIA Jean Todt. Mezinárodní automobilová federace zároveň uvažuje o opatření, které by zamezilo komukoliv, kdo ohrozí život jiné osoby dále působit ve formuli 1.

FIA vyloučila Briatoreho ze svých řad poté, co vyšlo najevo, že tehdejší šéf Renaultu nařídil havárii jezdce svého týmu Nelsinha Piqueta. Devětapadesátiletý Briatore tak byl v září potrestán Mezinárodní automobilovou federací (FIA) za účast na skandálu při Velké ceně Singapuru v roce 2008. Francouzský soud však rozsudek o doživotním zákazu působení ve formuli 1 zrušil.

"Soud rozhodl, že trest byl protiprávní," vyznělo z úst soudce v budově pařížského Nejvyššího soudu. Briatore žádal i odškodné ve výši jednoho milionu eur, od soudu nakonec získal 15 tisíc eur (zhruba 400 tisíc korun). "Dosáhli jsme všeho, čeho jsme dosáhnout chtěli. Pro pana Briatoreho je rozsudek soudu výjimečný," uvedl multimilionářův právník Philippe Oukrat.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy