Jak obejít zákaz testování během sezóny? Stefan GP nabízí řešení

Trulli, Jarno | foto: Panasonic Toyota Racing

Stefan GP hodlá financovat své plány na testování díky programu rozvoje mladých talentů, jenž nováčkům zajistí potřebné zkušenosti a odjeté kilometry, samotnému týmu pak peníze.

Tým ze Srbska stále usiluje o získání místa v příští sezóně. Jeho šance jsou však minimální, proto podepsali předběžnou dohodu s bývalým závodním týmem Toyoty o využití jejich vozů a dalšího zázemí.

Ačkoli detaily nechtějí před oficiálním představením stáje koncem ledna zveřejňovat, její majitel Zoran Stefanovič prozradil, že se chystají rozběhnout rozsáhlý testovací program.

Testování je během sezóny ve Formuli 1 striktně zakázáno - protože však Stefan GP nebude účastníkem šampionátu, bude se moci naplno věnovat testování, se kterým hodlají obchodovat - ostatní týmy či piloti si u nich budou moci zkušební jízdy zaplatit a také bez problémů vykonat.

"Nováčkům a týmům, jež budou během sezóny měnit své jezdce, nabídneme šanci testovan náš vůz - piloti tak budou moci získat zkušenosti. Byla by to čistě obchodní záležitost," odhaluje Stefanovič svůj podnikatelský záměr.

Rovněž prohlásil, že jejich první vůz, který vychází vozu Toyoty TF110 vyvíjeného pro sezónu 2010, minulý týden úspěšně prošel crash testy FIA. Vývojáři však přišli na ještě efektivnější řešení, které by jim umožnilo odlehčit zadní část vozu, proto tyto testy zřejmě podstoupit ještě jednou.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy