Alguersuari a Soucek stále nemají jistou závodní sedačku

Toro Rosso | foto: Red Bull Racing

Jaime Alguersuari se k velkému překvapení jeho samotného neobjevil na FIA zveřejněné startovní listině šampionátu 2010. Teď však očekává, že do konce ledna dojde k oficiálnímu potvrzení. To Andy Soucek je v jiné pozici, ale ani tak pro něj pozice testovacího jezdce není to, co by si představoval.

 

I když se Alguersuari nikdy nepřestal připravovat na novou sezónu, nad jeho startem kolují neustále pochybnosti. Problémem by podle španělského listu Marca měl být jak jinak něž finančního charakteru. Red Bull se tímto krokem snaží vyvinout tlak na španělské sponzory a získat více peněz.

Přestože se překvapení pravděpodobně konat nebude a Jaime Alguersuari nakonec své místo po boku Sébastiena Buemiho v Toro Rosso dostane, přece jenom by si tento nejmladší závodník v historii formule 1 mohl pohoršit například do role testovacího jezdce a své místo uvolnit bohatším uchazečům.

Andy Soucek by si také rád pro příští rok zajistil pozici závodního pilota. „Raději bych se stal závodním jezdcem některého z nových týmů, než být testovacím jezdcem Williamsu,“ uvedl 24-letý rodák z Madridu pro španělský list Marca. „Je důležité abych závodil, protože se naučíte okruhy a další věci okolo mnohem lépe, něž jako testovací jezdec.“

Soucek letos vyhrál znovu obnovenou sérii formule 2, kde získal 115 bobů a druhý v pořadí jen 64 bodů. V prosincových testech mladých talentů zapůsobil nejrychlejším časem hned v úvodním dni testů. Nenechal tak na pochybách ani Patricka Heada z Williamsu (informovali jsme zde).

 

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy