Renault ve středu osvětlí svou budoucnost

Alonso, Fernando | foto: Lotus F1 Team

Na středeční tiskové konferenci by stáj Renault měla za účasti sportovního ředitele Bernarda Reye a generálního ředitele Jeana-Francoise Caubeta odprezentovat současnou pozici Renaultu ve formuli 1 a předložit plány pro nadcházející sezonu.

Vystoupením na tiskové konferenci chce Renault především ukončit týden spekulací o prodeji většinového podílu stáje a přiblížit veřejnosti budoucnost týmu ve formuli 1. Podle šéfa F1 Bernieho Ecclestona má francouzská stáj hned několik nabídek od podnikatelů, kteří by byli ochotni stáj převzít. Jedním z největších kandidátů na nového majitele je lucemburský byznysmen Gerard Lopez (zakladatel investiční společnosti Mangrove Capital Partners).

"Celé prostředí formule 1 vidím jako velkou příležitost. Současná situace přeje novým týmům a novým investorům, nejedná se o nestabilitu, je čas na změnu. Teď je ten pravý čas vstoupit do sportu a vybudovat v něm novou platformu. Pokud se nám povede dostat se do F1, budeme součástí její obrody," uvedl Lopez.

Některá média spekulují o tom, že Lopeze coby nového šéfa stáje si Renault i Ecclestone přejí předešvím proto, že bude ochoten spravovat tým pod stávajícím jménem. V kokpitu monopostu Renaultu by se pak v nadcházející sezoně měl objevit polský jezdec Robert Kubica, jenž s týmem podepsal smlouvu.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy