Žádný Qadbak! F1 tým BMW prodán zpět Sauberovi

Kubica, Robert | foto: BMW Motorsport

BMW souhlasilo s prodejem svého závodního týmu zpět Peteru Sauberovi za předpokladu, že tým získá místo na startovním roštu příští sezóny. Sešlo tak z původní záměru o jeho prodeji pochybné investiční skupině Qadbak.

O pochybnostech a krachujícím jednání s Qadbakem jsme vás již informovali (zde). Nyní se německá automobilka rozhodla ukončit jednání s touto švýcarskou společností. Místo toho tým prodají zpět Peteru Sauberovi, jenž stáj v roce 1993 založil a provozoval ji až do doby, než ji před 4 lety BMW odkoupila.

"Z tohoto řešení máme velkou radost," říká Dr. Klaus Dräger, člen generálního ředitelství BMW. "Splňuje to nejdůležitější požadavky pro úspěšnou budoucnost týmu. Náš vztah s Peterem Sauberem byl vždy výborný a vyznačoval se absolutním respektem. Rádi bychom Peterovi Sauberovi a celému týmu poděkovali za výbornou spolupráci v posledních letech."


Sauber dodal: "Po tomto řešení se mi hodně ulevilo. Znamená to, že si můžeme nechat Hinwil a většinu pracovišť. Jsem přesvědčen, že nový tým má ve Formuli 1 zajištěnou velmi dobrou budoucnost, v níž současné transformace v rámci nových podmínek pomohou soukromým stájím."

"Náš personál je vysoce kompetentní a motivovaný, už se těším na plnění této nové výzvy s nimi. Rád bych poděkoval BMW za společné 4 roky, které byly v podstatě velmi úspěšné," dodává Švýcar.

Součástí dohody je i snížení počtu pracovních míst z 388 na 250. Budoucnost týmu nicméně stále visí ve hvězdách - čeká se na to, zda mu FIA umožní v sezóně 2010 startovat. Toyoty (resp. to co ze závodního týmu zbude) chce odkoupit jistá srbská společnost (Stefan GP). BMW Sauber nemá tedy vůbec nic jistého. Velká škoda, že se spolu nedohodli dříve! Mohli tak mít dávno podepsanou Concordskou dohodu a jistotu účasti v příštím ročníku F1.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy