Stává se F1 pro Renault nezajímavou?

GP Abú Zabí | foto: Lotus F1 Team

Šéf Renaultu, Carlos Ghosn, varuje, že pokud se sport jako takový (formule 1) nezmění, tak se začíná stávat pro francouzskou značku nezajímavým.

Ghosn tak nepřímo potvrdil spekulace, které se šíří napříč F1 od konce sezony. Spekuluje se o možném odchodu Renaultu z F1. Ghosn zatím pouze potvrdil, že o budoucnosti týmu se rozhodne ještě před koncem roku 2009.

„Ohledně F1 je stále spousta otázek, jako například: Můžeme zmenšit emise vypouštěné během závodů F1? Jak se můžete chtít angažovat ve sportu, o kterém vlastně nevíte, jakým směrem se bude ubírat?,“ ptá se Ghosn.

Na otázku, zda je formule 1 i v budoucnu pro francozskou značku důležitá, Ghosn odpověděl: „Nemyslím si, že by mohla být F1 důležitá pro jakýkoliv koncern. Dokud nezodpovíme určité otázky, tak je důležitost značně sporná.“

„Všiml jsem si, že během minulého roku svět Grand Prix opustily tři automobilky. Tři v jednom roce! To je opravdu vysoké číslo. To jasně ukazuje na to, že jsou zde stále určité otázky, které jsou zapotřebí vyřešit,“ zakončuje Francouz.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy