Rosberg: Mercedes je týmem mých snů

Rosberg, Nico | foto: www.auto-news.cz

Německý pilot Nico Rosberg doufá, že v týmu Mercedes bude mít k dispozici dobré auto a věří, že po čtyřech letech v F1 bude moci konečně vyhrávat závody.

Nico Rosberg byl čtyři roky pilotem týmu Williams, nevyhrál však ale ani jeden závod a ani jednou nestartoval z pole position, na kontě má jen dvě umístění na pódiu. Syn mistra světa z roku 1982 cítí, že má na víc a věří, že v týmu Mercedes uplatní své schopnosti.

"Konečně budu mít dobré auto. Kdybych si mohl vybrat mezi týmy, rozhodně bych volil Mercedes. Je to tým mých snů," řekl čtyřiadvacetiletý Rosberg. "Chci konečně vyhrávat závody, jsem si jistý, že v příští sezoně se to podaří."

Rosberg bude prvním německým jezdcem po víc než padesáti letech, který bude pilotovat pověstný "stříbrný šíp", vůz Mercedes. "To je něco neuvěřitelného, naprosto výjimečná věc. Němec naposledy závodil v F1 s Mercedesem v roce 1955, tedy hodně, hodně dávno," připomněl Rosberg, kterého potěšilo vyjádření trojnásobného mistra světa Nikiho Laudy, který věří, že mladý Němec má dost talentu na to, aby porážel poslední dva šampiony, Jensona Buttona a Lewise Hamiltona. "Je moc příjemné to od něho slyšet. Já si skutečně dost věřím a moc se těším na příští sezonu. Jsem si jistý, že s nimi budu bojovat," věří Němec.

Stáj Mercedes, která v uplynulé sezoně startovala pod jménem Brawn GP a vyhrála Pohár konstruktérů, oznámila příchod Rosberga v pondělí. Jméno druhého pilota zatím zveřejněno nebylo. Jisté je jen to, že jím nebude úřadující mistr světa Jenson Button. Ten minulý týden podepsal smlouvu s týmem McLaren, kde bude závodit vedle Lewise Hamiltona.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy