Ecclestone dal Silverstonu šanci do prosince

Ecclestone, Bernie | foto: Sahara Force India

Šéf F1 Bernie Ecclestone stanovil vedení okruhu v britském Silverstone prosinec jako konečný termín, pokud do té doby neuzavřou smlouvu, Velká cena Velké Británie F1 zmizí z kalendáře mistrovství světa 2010.

"Jinak stáhneme Velkou cenu Velké Británie z kalendáře," pohrozil Ecclestone. "Nemáme jinou volbu, pokud do té doby nebudeme mít uzavřený kontrakt," vysvětlil Brit s tím, že pokud k dohodě nedojde, závod bude na jeden rok stažen z kalendáře bez náhrady. Příští zasedání Světové rady motorismu Mezinárodní automobilové federace (FIA), které schválí definitivní rozpis mistrovství světa, se koná 11. prosince.

"Vedení Silverstonu je blízko k dohodě, oni to vědí," řekl Ecclestone. "Problém není to ani tak v termínech nebo podmínkách, jako spíš zda investoři budou ochotní to s jistým rizikem financovat," dodal Ecclestone.

Velká cena Velké Británie 2010 se měla původně konat v Donington Parku, ale vedení okruhu se nepodařilo sehnat dost finančních prostředků. Okruh v Silverstone, který vlastní Britský klub závodních pilotů (BRDC), hostil už první Velkou cenu mistrovství světa F1 v roce 1950. Jeho absence v kalendáři by byla ztrátou pro celou Velkou Británii.

"Samozřejmě, že všichni chceme mít v kalendáři Velkou cenu Velké Británie. Strávil jsem strašnou spoustu času tím, že se snažím, aby se uskutečnila. Ale Silverstone nemůže chtít výjimky," prohlásil Ecclestsone.

Prezident BRDC, bývalý mistr světa F1 Damon Hill, řekl, že klub se hodně rozmýšlí, zda podepsat smlovu, která pro něj představuje riziko. "Berniho nezajímá, jestli přijdete o košili. Viděli jsme, co se stalo Doningtonu. Balancujeme na hraně, zda podepsat, nebo ne," vysvětlil Hill.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy