Räikkönen příští ročník F1 vynechá!

Räikkönen, Kimi | foto: Scuderia Ferrari

Bývalý mistr světa Kimi Räikkönen příští rok ve Formuli 1 dle slov svého manažera nebude závodit. Rozhodnutí přišlo poté, co se nedohodl s McLarenem na podmínkách svého působení.

To podporuje spekulace o tom, že Jenson Button je již jednou nohou v McLarenu, byť to se velmi nelíbí jeho současnému zaměstnavateli Rossu Brawnovi.

Räikkönen měl však poměrně vysoké nároky a jeho manažer rozhodnutí komentoval slovy: "Měli jsme dvě možnosti pro příští sezónu: buď McLaren, nebo nic. Kimi se s McLarenem nebyli schopni domluvit, takže ve Formuli 1 závodit nebude - alespoň ne příští rok."

Přestávky se vůbec neobává: "Roční pauza pro Kimiho nic neznamená. Pro něj má větší význam boj o vítězství a světový šampionát. F1 bude Kimiho postrádat. Přes léto tvrdě pracoval - ve Ferrari prováděl v létě takové věci, kterých jsou schopni pouze ti nejlepší piloti.


Na čem mohla dohoda pohořet? Ještě než se McLaren začal poohlížet po Buttonovi, měly obě strany rozdílné představy o platu. Dalším, a zřejmě podstatnější problém pro Kimiho, bylo množství sponzorských aktivit, jichž by se musel během roku zúčastnit, a nejspíše také svoboda v účasti na závodech rally.

Finský pilot se příští rok nejspíše vrhne všemi silami na Mistrovství světa v rally. A protože mu šlo o vítězný vůz, v roce 2011 by pro něj nejlepší volbou pro návrat do F1 mohl být Red Bull, v němž bude končit smlouva Marku Webberovi. Jsem zvědav, nakolik se Red Bull zapojí a pomůže Kimimu s jeho rally aktivitami příští rok.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 6 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy