Michael: Cosworth odvede dobrou práci

Toyota | foto: Panasonic Toyota Racing

Motory Cosworth používala stáj Williams již během sezóny 2006. Ta však nepatřila mezi její nejlepší, proto od následujícího roku vybavovala své vozy agregáty Toyoty.

Technický ředitel Williamsu Sam Michael přesto věří, že příští rok se věci budou mít jinak, obzvlášť když bude pole tak vyrovnané: "Jak na tom kdo bude se dozvíme, až spolu opět vyjedeme na trať. Naším cílem je vždy být na špici. Když jsou týmy teď tak vyrovnané, je to cíl o to reálnější, protože pravidla znemožňují velké změny."

"Nalezení dvou či tří desetin v oblasti aerodynamiky či jinde vás může nakopnout a dát vám šanci vyhrávat závody. To je ostatně důvod, proč jsme letos měli tolik vítězů. A Cosworth odvede dobrou práci," dodává Michael. Zároveň věří, že jejich nový dodavatel motorů bude disponovat od počátku solidní spolehlivostí, protože v roce 2006 jej konstruovaly s ohledem na mnohem vyšší otáčky.

Za nespolehlivost a častá odstoupení v roce 2006 nemohl dle Michaela pouze motor - kvůli němu nedojeli pouze jednou. Trápily je však věci spojené s motorem, např. zabudování v šasi a málo času na optimalizace kvůli pozdnímu rozhodnutí na dodávku agregátů. Toho se ale v příštím roce tým z Grove již neobává a věří, že bude bojovat na čele startovního pole.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 4 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy