Whitmarsh: V roce 2010 se už stejné chyby nedopustíme!

Whitmarsh - Haug | foto: McLaren

Martin Whitmarsh je hrdý na svůj tým McLaren-Mercedes za to, co dokázal ve druhé polovině letošní sezóny a tvrdí, že příští rok budou opět ve hře o titul.

"Mnoho týmů vynaložilo během roku velké úsilí o zlepšení, ale když se podíváte na druhou polovinu od závodu v Německu, zjistíte, že Lewis získal více bodů než kterýkoliv jiný pilot a nám jako týmu v tomto období scházely pouhé tři na Red Bull. Snad se nám tento víkend podaří získat pomyslné prvenství druhé poloviny sezóny! Velmi věřím tomu, že máme velmi dobrou šanci na vítězství v Abú Zabí - a to mě naplňuje pocitem hrdosti na práci, kterou každý z nás odvedl," říká Martin Whitmarsh.

"Přes obrat, který se nám povedl, nebojujeme letos o vítězství v šampionátu," uvědomuje si šéf McLarenu. "Proto jsme vložili obrovské úsilí do vývoje příštího vozu. Už teď vím, že je určitě rychlejší a je silný. Navíc se den za dnem zlepšuje, jak jej dále vyvíjíme."

"Nyní jsme také přijali výklad platných pravidel - loni jsme totiž nepracovali se stejným výkladem jako některé jiné týmy. Nedělali jsme kolem toho humbuk, protože jsme měli dost svých vlastních starostí, ale myslím, že nyní plně využijeme této výhody u monopostu pro příští rok."

"Všichni tvrdě pracují a já mám veškeré důvody pro víru v to, že budeme mít od počátku konkurenceschopný vůz. Budeme mít však těžké soupeře a jsem si jistý, že Ferrari a ostatní týmy pracují stejně usilovně. Nikdo si u nás nemyslí, že to bude jednoduché - vyjet a vítězit v závodech - ale opravdu věřím, že budeme na špici," dodává Whitmarsh.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy