Mercedes se s týmem McLaren o víkendu v Abú Zabí údajně rozejde

McLaren | foto: McLaren

Německá automobilka Mercedes údajně o víkendu při závěrečném závodě letošní sezony F1, Velké ceně Abú Zabí oznámí konec partnerství s britským týmem McLaren.

Na cestu do Spojených arabských emirátů se chystá i šéf koncernu Dieter Zetsche a další představitelé Mercedesu, který je dosud vlastníkem čtyřiceti procent akcií britského týmu. V Abú Zabí mají obě strany dohodnout podrobnosti rozchodu. McLaren by měl podle platné smlouvy i v následujících dvou sezonách odebírat motory Mercedes.

"Existuje celá řada spekulací. Mohu potvrdit jen to, že s McLarenem máme dlouhodobé partnerství. Všechny další novinky jsou v poloze fám," řekl sportovní ředitel Mercedesu Norberg Haug. "K mým úkolům ale pochopitelně patří i zkoumání nových možností," dodal Haug.

Mercedes vstoupil do stáje McLaren v roce 1995 jako dodavatel motorů, během společného partnerství získal britský tým tři tituly mistra světa (1998 a 1999 Mika Häkkinen a 2008 Lewis Hamilton) a jeden Pohár konstruktérů (1998).

Mercedes dodává v této sezoně motory i týmům Brawn GP a Force India. Zájem měl i Red Bull, s tím ale nesouhlasil McLaren. "Mezi námi a McLarenem je exkluzívní vztah. S každým podobným krokem musí souhlasit i druhá strana. Zájem Red Bullu trvá. Jednáme o tom, to je známé," potvrdil Haug.

Mercedes nyní hodlá vstoupit kapitálově do stáje Brawn GP, letošního již jistého vítěze Poháru konstruktérů.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 2 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy