Hamilton chce za kolegu týmového hráče, Buttona by bral

gp japonska | foto: McLaren

Lewis Hamilton říká, že ať už bude v příští sezóně druhý vůz Mclarenu řídit kdokoli, musí to být týmový hráč. V souvislosti s nynějším Kovalainenovým místem se hovoří o Räikkönenovi, Rosbergovi a Buttonovi.

Mistr světa z loňského roku řekl listu Daily Mail, že by si v týmu přál někoho, kdo bude produktivní. Uvítal by vedel sebe krajana Jensona Buttona.

„Je mi jedno, kdo do týmu přijde, pokud přijde v míru, přinese s sebou klid, bude produktivní a posune tým vpřed. Jensona bych v týmu přivítal. Je to cílevědomý a oddaný člověk. Zasloužil si vyhrát šampionát a léta už odvádí skvělou práci. Nemohl bych za něj být šťastnější. Příští rok bude těžký soupeř, ať v Brawnu či v McLarenu. Nebude jednoduché ho porazit, ale jediné, co chci, je závodit s ním od začátku roku, ne od poloviny, jako to bylo letos. Bylo by to skvělé, bláznivé,“ řekl Hamilton.

Hamilton Buttonovi titul přeje

Mladý Brit dodal, že je spokojený s tím, jak se McLaren odrazil ode dna po špatném začátku letošní sezóny.

„Sezóna se pro nás jako tým neustále zlepšovala. Třetí místo v Brazílii, kde jsem startoval ze sedmnácté pozice na roštu, bylo stejné zadostiučinění, jako bych byl vyhrál.

Všechno se stalo tak rychle...ale jednou to přijít musí. Letos jsem si to vybral já. Vím, že jsem se ne vždycky rozhodoval správně, ale pořád jsem závodil tak, jak jsem doufal. To, co se stalo se stewardy v Austrálii a pokračovalo v Malajsii, byla chvíle, kdy jsem se musel pochlapit a přijít s omluvou. Myslím, že k lidem se nedostal celý příběh, ale musel jsem se postavit před celý svět a říct – tohle se stalo a já se omlouvám.

Byl to nejtěžší okamžik mého života, ale doufám, že lidé chápou, že jsem taky člověk a mohu dělat chyby. Z formule jedna neodcházím. Ale v tu chvíli působily emoce a já řekl věci, které jsem si předem nepromyslel. Ve skutečnosti miluju závodění. V tomhle sportu bych nemohl být šťastnější, než jsem teď,“
uzavřel Hamilton.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy