Ecclestone se opřel do Brawna za to, že si doposud nepojistili Buttona

Button - Brawn | foto: Honda Racing F1

Bernie Ecclestone uštědřil týmu BrawnGP slovní políček za to, že doposud neprodloužili se novopečeným mistrem světa Jensonem Buttonem smlouvu.

29letý Button přitom vyjádřil přání zůstat u týmu z Brackley i v příští sezóně, požaduje však zvýšení platu na původně smluvenou úroveň z počátku roku na přibližně 13 mil. dolarů (kolem 220 mil. Kč). Brit po manažerském odkoupení závodního týmu souhlasil s utažením opasku: se zkrácením svého platu o 5 mil dolarů (84 mil. Kč). Hradil si také většinu svých cestovních a dalších nákladů.

Na Buttonův požadavek zatím ale šéfové stáje Ross Brawn s Nickem Fryem odmítají přistoupit. "Vzhledem k tomu, jak dlouho působí ve Formuli 1, je jejich chování trochu arogantní," zkritizoval jejich přístup Bernie Ecclestone. "Neměli by zapomínat, že se v tomto sportu ve skutečnosti pohybují déle než deset minut."

Manažer Jensona Buttona Richard Goddard s tímto výrokem souhlasí a hodnotí to jako chybu managementu. K situaci na trhu dodává "K dispozici je ještě dost kvalitních míst, takže záleží na Brawnovi, jestli nám učiní nabídku."

Není proto divu, že se začínají vést řeči o možném přestupu britského úřadujícího mistra světa k McLarenu.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 1 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy