Honda nelituje toho, že opustila F1

Honda | foto: Honda Racing F1

Kdyby Honda neopustila šampionát F1, už by měla titul mezi týmy i mezi jezdci v kapse. I tak svého rozhodnutí nelituje.

Je to taková ironie, Honda lila roky do F1 miliardy a výsledek? Většinou nestál za moc. Podařilo se jí získat i uznávaného Rosse Brawna, ale až po jejím ústupu z F1 nastal radikální obrat. Tým převzal Ross Brawn, a s podstatně nižšími náklady získal tituly. Na druhou stranu stáj muselo díky snižování nákladů opustit hodně lidí.

Přesto, kdo by si myslel, že se teď manažeři v Tokiu tahají za vlasy a nahlas si vyčítají, že F1 opustili, je na omylu. „Nelituji ničeho. Po našem ústupu jen pozorujeme, jak se týmu dobře daří. Říkám jen jedno, naše námaha také určitou měrou přispěla k tomuto senzačnímu výsledku,“ míní Takanobu Ito, šéf koncernu Honda.

„Honda je pyšná na to, že přechod týmu do soukromého vlastnictví proběhl bez větších problémů. Myslím, že jsme přechod zvládli poměrně dobře. Mimo to jsme mohli všechny uvolněné zdroje investovat do ekologických technologií. Jsme velmi pyšní na to, že se managementu podařil takto rychlý a hladký přechod,“ pokračuje Ito.

Barrichello v Monacu 2007 splýval s mořem...


   
„Před rokem rozhodl pan Fukui o tom, že opustíme F1. Čekal jsem na konkrétní rozhodnutí. F1 máme rádi, ale důležitější je naše podnikání,“ řekl Ito. V probíhající finanční krizi se automobilka musí zaměřit na úspory. Podobně tomu tak je i u BMW, které F1 opustí rok po Hondě.

 

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy