Je to velký šampion, říká Hamilton o svém nástupci

gp japonska | foto: McLaren

Nový mistr světa F1 Jenson Button je podle svého krajana a předchůdce na formulovém trůnu Lewise Hamiltona velký šampion.

"Jenson Button je pravý mistr světa! Bude to velký šampion," řekl čtyřiadvacetiletý Hamilton. "Těžko mohl dokázat víc, vždyť vyhrál šest závodů! Fandil jsem mu celý rok a hned jsem mu také blahopřál. Je prima, že titul zůstal ve Velké Británii. Doufám, že příští rok se o něj spolu popereme a těším se, že teď z něj všechna tíha spadne a do Abú Zabí na poslední závod sezony přijede uvolněný. Bylo by skvělé, kdybychom tam byli oba na stupních vítězů," dodal Brit, který svému krajanovi raradí, aby si titul hlavně pořádně užil.

"Být mistrem světa je neskutečný a naprosto výjimečný pocit. Slyšel jsem v neděli, jak Jenson pořád opakuje: jsem mistr, jsem mistr světa! Naprosto mu rozumím. Člověku to hned nedojde, to je nemožné. Abych pravdu řekl, ještě pořád se nepovažuju za mistra světa. Pravda ovšem je, že když jsem poprvé viděl jedničku na svém voze, uvědomil jsem si to," popsal pilot McLarenu.

Z toho, že pomyslnou korunu teď musí odevzdat Buttonovi, si Hamilton hlavu nedělá. "Pro mě to byl skvělý rok. Občas tvrdý a náročný, ale mnohé jsem se naučil. V něčem mě to změnilo, v něčem jsem zůstal stejný, ale rozhodně jsem teď lepší pilot," tvrdí nejmladší mistr světa v historii, který titul získal ve své teprve druhé sezoně v F1. Během sezony, která pro McLaren nezačala nejlépe, zažil i krásné momenty.

"Skvělé třeba bylo, když jsme na Nürburgringu, v polovině sezony, konečně měli dobré auto. To byl skutečný hukot! Zase jsem cítil, že sedím v pravém závodním voze. Pak přišlo první vítězství v sezoně, Velká cena Maďarska. Pak vítězství v Singapuru, to je výjimečný okruh. A také závod v Suzuce, tam jsem vždycky toužil závodit a konečně se mi to splnilo," vzpomínal Hamilton. "A jsem pyšný i na to, jak se mi povedla nedělní Velká cena Brazílie. Závod jsem si fantasticky užil. Bylo to úžasné. Jel jsem jako blázen a dosáhl jsem výsledku, který bych po tak špatné kvalifikaci nikdy nečekal. Ale šlapal jsem na to, měli jsme perfektní strategii a vyšlo to," pochvaloval si Hamilton.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy