Button se těší na britský souboj o titul

Nový mistr světa F1, britský pilot stáje Brawn GP Jenson Button by rád v příští sezoně svedl bitvu o titul se svým krajanem, loňským šampionem Lewisem Hamiltonem z týmu McLaren.

Devětadvacetiletý Button je desátým britským mistrem světa F1, ještě žádnému Britovi se však nepodařilo titul obhájit.

Button vstoupil do letošní sezony skvěle, když vyhrál šest z prvních sedmi závodů, a vybudoval si náskok pro boj o titul. V druhé polovině sezony se mu už tolik nedařilo, přesto mu v nedělní Velké ceně Brazílie stačilo páté místo k tomu, aby si jeden závod před koncem šampionátu titul zajistil. Naproti tomu o pět let mladší Hamilton měl vstup do sezony katastrofální, zejména kvůli špatné výkonnosti svého McLarenu, zato v druhé polovině sezony startoval dvakrát z pole position, vyhrál dva závody a třikrát skončil na stupních vítězů.

"Pokud budeme mít příští rok oba, Lewis i já, k dispozici dobré auto, mohli bychom spolu bojovat o titul. Myslím, že to bude hodně zajímavá sezona, zejména pro britské fanoušky," těší se Button, který soudí, že Velká Británie musí být pyšná na to, že má dva poslední mistry světa. "To se nestalo čtyřicet let! Nevím, kolik dalších zemí to může dokázat. Můžeme být na sebe pyšní - piloti, inženýři i mechanici," prohlásil Button.

"Uvidíme, jak to příští rok bude. V F1 dopředu nikdy nevíte. Kdo by byl po prvních sedmi závodech řekl, že to nakonec budeme mít tak těžké," připomněl Button. "Letos bojovalo o vítězství v závodech všech deset týmů. To se stalo v F1 snad vůbec poprvé," dodal.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 2 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy