Williams ztrácí zájem o motory Renault, asi vyhraje Cosworth

Nakajima, Kazuki | foto: Williams F1 Team

Už to tak vypadá, že se Williams rozhodl, že v příštím roce nebude spolupracovat s Renaultem, to znamená jediné: Stáj z Grove bude používat pohonné jednotky Cosworth. Dlouho se předpokládalo, že se Renault stane dodavatelem motorů stáji Williams, ale v současné době to spíš vypadá na návrat Cosworthu.

Podle renomovaného serveru Autosport.com si Williams zajistil dodávky motorů Cosworth pro příští rok. Britové používali před Toyotou (do roku 2006), která pohání jejich vozy v současné době, právě motory Cosworth. Pokud se to opravdu vyplní, tak by mohlo mít v příštím roce až 10 vozů na startů pod kapotou motor této značky.

Zatím bylo oficiálně potvrzeno, že americké motory budou odebírat všechny nové stáje, tedy Campos, Manor, Lotus a USF1. Williams používal motory Cosworthu poté, co v roce 2005 skončilo dlouholeté partnerství s BMW.

Cosworth vyhrál tender FIA na dodavatele motorů novým týmům. Teď to vypadá, že se k novým týmům připojí i jeden ze “staré gardy“. Zpočátku panovaly velké obavy o spolehlivost těchto agregátů, jenže technici Cosworthu smějí motory vyvíjet až do konce tohoto roku, což by mělo zajistit jejich konkurenceschopnost.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy